Har du et større eller mindre projekt, du skal have lavet. Skal overetagen renoveres? Er det tid til at få sat et nyt køkken ind? Eller er det nye vinduer, der skal til? Uanset om det er din private bolig eller sommerhuset, så ved du som hus- og boligejer, at der skal vedligeholdelse og reparationer til indimellem. Ofte vil du have brug for hjælp fra professionelle tømrere til opgaven, men hvordan finder du lige en tømrer i nærheden?

Det kan være svært at overskue, hvilket tømrerfirma, man skal vælge i det store udbud, der er. Vi giver dig i denne guide gode tips og idéer til, hvordan du nemt kan finde tømrere i nærheden – og spare både tid og penge.

Læs med her!

Spørg i dit netværk

Et rigtig godt sted at starte er spørge rundt i dit netværk af naboer, venner, bekendte, familie og kolleger, når du skal finde lokale tømrere eller en tømrermester, der kan stå for renovering eller reparationer hjemme hos dig. Der er gode chancer for, at nogle i dit netværk kender tømrere, de måske selv har brugt og derfor kan anbefale.

Søg efter tømrere på samlesider

Et andet godt sted at starte kan være på en af de mange samlesider på internettet, hvor du kan søge efter håndværkere fra forskellige brancher. Du kan gøre søgningen lokal, så du kun får de tømrerfirmaer og tømrere op, der opererer i dit lokalområde.

Brug hjemmesider, der formidler kontakt

En anden vej til at finde en lokal tømrer, der kan hjælpe dig med dit projekt eller dine projekter, er ved at gå ind på en hjemmeside, der i Danmark formidler kontakt mellem kunder og tømrervirksomheder. Du udfylder blot kontaktformularen og beskriver kort opgaven, du skal have lavet. Herefter formidler hjemmesiden kontakt, og du vil i løbet af kort tid modtage typisk tre tilbud fra relevante tømrere. Servicen er gratis at bruge for dig, og du er ikke forpligtet til at gøre brug af de tilbud, du får på denne måde.

Fordele ved at bruge lokale tømrere

Mange foretrækker at bruge en lokal håndværker eller et lokalt firma, når der skal sættes i stand og renoveres i boligen, og det er der mange gode grunde til at vælge lokale tømrere:

 • Lavere omkostninger til transport
 • Hurtig udrykning, hvis der er noget galt
 • Større tillid
 • Vigtigt lokalkendskab

Lokale tømrere vil ikke skulle mange timer på transport, og du vil ikke skulle af med dyre kilometerpenge, hvis firmaet beregner sig det i forbindelse med opgaven. Dine lokale tømrere kan hurtigt være ude ved dig, hvis noget går galt. Ved at vælge lokale tømrere får du håndværkere, der kender til området, og typisk vil tømrerfirmaet sørge for at lave en godt stykke arbejde hos dig, der bor lokalt. Et godt renomme er nemlig guld værd for en håndværker, da bare en enkelt dårligt udført tømreropgave kan ødelægge det hele.

Sådan indsnævrer du feltet af mulige tømrere

Når du har fundet en håndfuld lokale tømrere, du ønsker at kontakte eller har fået tilbud hjem fra, da er det tid til at begynde at kvalitetsteste kandidaterne en smule. Det handler ikke om at være mistroisk, men om at sikre din investering bedst muligt.

Reparation og vedligeholdes af dit hus, din lejlighed eller dit sommerhus er en investering, som gerne skal øge husets eller lejlighedens værdi. Derfor skal du kunne stole på, at arbejdet bliver gjort rigtigt og efter forskrifterne.

Find tømrere med Byg Garanti

Navnlig hvis der er tale om lidt større tømreropgaver eller renoveringsprojekter, er det en god idé at sikre dig, at de tømrere, du har tænkt på at hyre, er godkendt af Dansk Byggeri og med i ordningen, Byg Garanti. Det er er din sikkerhed for, at du har med professionelle fagmænd at gøre, og at du kan få hjælp og kompensation, hvis noget mod forventning skulle gå galt i forbindelse med det arbejde, du får udført af de pågældende tømrere.

Se hvad andre kunder siger om de forskellige tømrere

En anden måde at sikre dig, at kvaliteten er i orden, er ved at lave en internetsøgning på de tømrerfirmaer, du overvejer at bruge. På den måde kan du hurtigt se, hvad firmaets andre kunder har at sige om deres tømrere, deres arbejde og deres service. I dag er det ikke kun butikker og restauranter, der får anmeldelser online, det gør håndværkere også i stor stil.

Hverken tømrere eller du kan selvfølgelig gøre for, at der er en enkelt arrig kunde eller to. En dårlig anmeldelse behøver ikke at være ensbetydende med dårligt arbejde. Der kan være opstået uenighed af mange andre årsager, du ikke kender til. Men på siderne kan du se en tendens. Er der mere end en enkelt eller to dårlige anmeldelser, bør du nok overveje at vælge andre tømrere til arbejdet hos dig.

Find de rette tømrere til dit projekt

Når du skal finde en tømrer i nærheden, er det ligeledes vigtigt, at vedkommende har erfaringen og kompetencerne til at varetage den opgaven, du skal have udført. Du skal derfor også have opgavens karakter i baghovedet i udvælgelsen.

De rette tømrere til store opgaver

Hvis der er tale om store tømreropgaver, bør du gå efter erfarne tømrere, der har varetaget lignende opgaver før, og derfor vil være i stand til at tackle alle de uforudsete udfordringer, der kan komme. Det kan også være en god idé at se på, hvilke opgaver firmaet har stået for tidligere, eller du kan bede om at få referencer fra tidligere kunder. Eksempler på større opgaver kan være:

 • Nybyggeri
 • Renovering af hus
 • Udskiftning af tag
 • Tilbygninger
 • Ombygninger

Hvis det er en større renovering eller ombygning, du skal have foretaget i din bolig, dit sommerhus eller din virksomhed, kan du med fordel kigge efter et tømrerfirma, der tilbyder at stå for hele entreprisen. Det betyder, at din lokale tømrermester og hans hold af tømrere står for kontakt med de øvrige fagfolk, der skal ind over projektet, som fx VVS-folk og elektriker. Som ansvarlig for entreprisen, vil tømrerfirmaet derudover holde byggemøder og sørge for at såvel tidsplaner, som budget overholdes.

De rette tømrere til mindre opgaver

Til mindre renoverings- og reparationsopgaver kan du kigge efter all-round tømrere, der kan hjælpe dig med, det der nu skal gøres. De fleste tømrere har desuden tømreropgaver, de har specialiseret sig i, og du vil på deres hjemmeside eller Facebook ofte kunne se billeder af tidligere arbejde fra disse tømrere. Det er en god måde at lære firmaet bedre at kende på – og det kan give dig værdifuld inspiration til den opgave, du skal have lavet. Eksempler på mindre tømreropgaver kan være:

 • Opretning og lægning af trægulve
 • Opsætning af lofter og vægge
 • Opsætning af køkken
 • Udskiftning af vinduer og døre
 • Etablering af træterrasse

Et mindre tømrerfirma er ofte at foretrække til mindre reparations- og renoveringsopgaver, da et mindre firma ofte er mere fleksibelt og hurtigere kan påtage sig opgaven. Dertil kommer, at du ofte kan få en lidt bedre pris på opgaven, end hvis du vælger et stort firma, der har tilsvarende store udgifter til fx aflønning af mange tømrere, vedligeholdelse af firmabiler og maskinpark.

Tag tilbud hjem fra flere tømrere

Uanset om du skal have hjælp til en større tømreropgave eller blot småting, bør du altid tage tilbud hjem fra forskellige tømrere, gerne tre tilbud, så du har et fornuftigt sammenligningsgrundlag.

Tilbuddene skal læses grundigt igennem, for selv om de umiddelbart ser sammenlignelige ud, kan der være store forskelle på, hvor meget du reelt får for pengene. Fx er det ikke ligegyldigt, om bortskafning af byggeaffald er med i prisen. Hvis du selv skal betale penge til et andet firma for at komme og fjerne byggeaffaldet, kan det koste dig mange ekstra penge – og det billige tilbud kan ende med reelt at være det dyreste, når du tæller sammen.

Derfor: Læs alle tilbud grundigt igennem. Det kan være svært at gennemskue det hele, hvis du aldrig har læst tilbud fra tømrere igennem før. Er du i tvivl kan du få en anden til at hjælpe dig med at vurdere tilbuddene. Det kan være en erfaren gør-det-selv-mand eller en anden med forstand på tømrerarbejde, der løber tilbuddene igennem sammen med dig, så du er sikker på, at du ved 100%, hvad de indebærer – og at alt er taget med.

Du er nu klar til at finde de rette tømrere i dit lokalområde

Vores guide skulle gerne have givet dig inspiration til, hvordan din søgning efter dygtige tømrere kan gribes an. Så du er sikker på at få den bedst mulige håndværker til dit projekt, til den bedst mulige pris og med den størst mulige sikkerhed for dig. Forarbejdet tager naturligvis lidt tid, men det kan vise sig at være en af de bedste investeringer, du har lavet, når du ser tilbage på hele forløbet.

Der er masser af dygtige og erfarne tømrere over hele Danmark, og vi håber, du finder de helt rette tømrere, der kan hjælpe dig med at realisere dine boligdrømme, uanset om det handler om en ny tilbygning, nye og smukke vinduer eller måske en lækker træterrasse, hvor sommeren kan nydes.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top